Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ !!!


Επίσκεψη Κυπρίων συνδικαλιστών 
στις εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ OIL



Την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 το Σωματείο Εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ OIL, φιλοξένησε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας και πιο συγκεκριμένα της Συντεχνίας ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ (ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ), στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που έχουν τα δύο συνδικάτα. 


Τη στιγμή που το υπουργείο Ενέργειας Κύπρου βρίσκεται σε συνεχείς συζητήσεις με εταιρίες ώστε να καταλήξουν σε ένα αμοιβαία αποδεκτό Σχέδιο Ανάπτυξης και Παραγωγής του τεράστιου κοιτάσματος φυσικού αερίου "Αφροδίτη", οι συνάδελφοι από την Κύπρο θέλησαν να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ OIL, αίτημα που πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων της.  


Το γεγονός ότι εδώ και 35 χρόνια στην Ελλάδα, η μοναδική εταιρία που παράγει υδρογονάνθρακες είναι η ΚΑΒΑΛΑ OIL, καθιστά το σωματείο εργαζομένων αυτής πολύτιμο όπλο, στη φαρέτρα της εμπειρίας. Αυτή την εμπειρία ήρθαν να μοιραστούν οι Άθως Ελευθερίου, Νάντια Κυρίτση και Χρίστος Χριστοφής. Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο Παναγιώτης Κοντουσιάδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας με την οποία η Κυπριακή Ομοσπονδία διατηρεί άριστες σχέσεις.




Οι Κύπριοι συνάδελφοι επισκέφθηκαν τις χερσαίες & θαλάσσιες εγκαταστάσεις της ΚΑΒΑΛΑ OIL, ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα που απασχόλησαν και απασχολούν τους εργαζόμενους κατά την εξόρυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων και πραγματοποίησαν παραγωγικές συζητήσεις με τους έμπειρους Καβαλιώτες συνδικαλιστές και εργαζόμενους, λύνοντας όλες τους τις απορίες σχετικά με το πώς οι εργαζόμενοι μπορούν να συμβάλλουν στο σχεδιασμό, υλοποίηση και ασφαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων εξόρυξης υδρογονανθράκων.



Στη συνέχεια μετέβησαν στο "Γεφύρι" της διπλανής βιομηχανίας Λιπασμάτων, καθώς και στην κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, που πραγματοποιούν οι 180 αδίκως απολυμένοι της ΒΦΛ. Εκεί συναντήθηκαν με τους απολυμένους και σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους, μαθαίνοντας τα προβλήματά τους και δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα που δίνουν.




Φεύγοντας, οι Κύπριοι συνδικαλιστές ευχαρίστησαν τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ OIL για τις εμπειρίες και ιδέες που αποκόμισαν, οι οποίες θα τους χρησιμεύσουν σ'αυτόν το νέο ελπιδοφόρο τομέα που εισέρχεται το Υπουργείο Ενέργειας Κύπρου. Η τεχνογνωσία & η εμπειρία στην εξόρυξη Υδρογονανθράκων είναι απαραίτητα εφόδια για κάθε νέο ξεκίνημα, στοιχεία που το σωματείο εργαζομένων της ΚΑΒΑΛΑ OIL δεσμεύθηκε να παράσχει οποτεδήποτε χρειαστεί στους Κύπριους συναδέλφους. Τα δυο συνδικάτα έδωσαν ραντεβού για μελλοντικές συναντήσεις, διατηρώντας τις άριστες μεταξύ τους σχέσεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου